De campagne energiejacht met gemeentebesturen en verenigingen is voorbij. Maar het bijhouden van je energieverbruik en toepassen van tips is een kleine moeite, dus blijven doen! Op deze site vind je alle tips terug. 

Wil je meer weten van andere projecten en acties van Bond Beter Leefmilieu? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrieven. 

Ardo bespaart meer dan 10%

Voor het derde jaar op rij doet Ardo, de producent van diepvriesgroenten uit Ardooie, mee aan de Energiejacht. Het bedrijf telt dit jaar maar liefst 4 groepen. Ze boeken allemaal een besparing, zoals blijkt uit de resultaten op de website. Vooral Ardo Energy DC presteert sterk, met een besparing van gemiddeld 12,89%. We peilden bij energiemeester Philip Vanhandsaeme naar hun geheime recept. “Het eerste jaar waren we met 15 deelnemers”, doet Philip uit de doeken. “Dit jaar is dat aantal al opgelopen tot 45. Mensen die meededen aan de eerste editie zijn nu nog altijd van de partij. En vaak houden ze ook buiten het stookseizoen hun meterstanden bij. Een aantal onder hen hebben intussen geïnvesteerd in extra isolatie. Ze merken dat dat een grote impact heeft op hun verbruik.” Maar het hoeven niet altijd grote investeringen te zijn die tot besparingen leiden. “Als je op kleine zaken let, kun je al veel bereiken”, merkt Philip op. “Het licht uitdoen als je niet in de kamer bent, is maar een kleine moeite. En houd zeker ook het verbruik van je toestellen in het oog, want ook daar valt veel besparing te rapen.” Ardo zorgt zelf ook voor de nodige ondersteuning en stimuleert de energiejagers die binnen het bedrijf actief zijn. “Vorig jaar mochten we na de campagne met alle energiejagers op uitstap naar Ieper en werden we getrakteerd op een etentje. Zoiets valt bij onze mensen zeker in de smaak,” lacht Philip.

Heb jij zelf ook ervaringen in de Energiejacht die je met andere wil delen? Laat het ons zeker weten via info [at] energiejacht [dot] be (info [at] energiejacht [dot] be). We luisteren graag naar jouw verhaal.