De campagne energiejacht met gemeentebesturen en verenigingen is voorbij. Maar het bijhouden van je energieverbruik en toepassen van tips is een kleine moeite, dus blijven doen! Op deze site vind je alle tips terug. 

Wil je meer weten van andere projecten en acties van Bond Beter Leefmilieu? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrieven. 

Nieuwe Energiejacht in aantocht

Maak binnenkort opnieuw jacht op je energievreters. Begin oktober lanceren we een volledig vernieuwde Energiejacht. Je start met een stevige Energietest en op basis van de resultaten informeren wij je waar de meeste besparingsmogelijkheden zitten. Vorig jaar bespaarden de energiejagers gemiddeld meer dan 150 euro. 
 
De Energiejacht is actueler dan ooit. Elke dag lees je over het dreigende tekort aan elektrische stroom deze winter. Ook Bond Beter Leefmilieu mengt zich in de discussie. 
 
De aandacht voor besparing vinden we miniem. Toch kan bijvoorbeeld het aanpassen van verlichting in kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen, banken, enz. op korte termijn besparingen van meer dan 800MW opleverenZo'n 'relighting' is slechts een eerste stap. Bond Beter Leefmilieu roept de Vlaamse en federale regering op om een allesomvattend noodplan voor energie-efficiëntie opmaken. 
 
Maar we steken ook zelf de handen uit de mouwen. Met Energiejacht: want voorkomen is beter dan panikeren. 
 
Deelnemers aan Energiejacht ontvangen begin oktober meer nieuws over de vernieuwde Energiejacht. Wil je ook als eerste op de hoogte zijn? Geef een seintje aan info [at] energiejacht [dot] be