De campagne energiejacht met gemeentebesturen en verenigingen is voorbij. Maar het bijhouden van je energieverbruik en toepassen van tips is een kleine moeite, dus blijven doen! Op deze site vind je alle tips terug. 

Wil je meer weten van andere projecten en acties van Bond Beter Leefmilieu? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrieven. 

Slim meten met Smappee: korting voor energiejagers

Via de meettool van EnergieID kun je je meterstanden bijhouden. Maar met de Smappee energiemonitor kun je ook real-time je gegevens meten en weergeven via een handige app.

De Smappee app geeft het totaalverbruik, het sluimerverbruik en de opbrengst van zonnepanelen weer. Bovendien herkent Smappee ook de elektrische toestellen in huis. Zo krijg je een helder zicht op waar en wanneer je energie verbruikt. En kun je ingrijpen waar nodig.

De Smappee monitor is eenvoudig aan te sluiten via een stroomklem die je over de stroomkabel klikt ter hoogte van de elektrische verdeelkast. Nergens is er direct contact met de elektriciteit. Breekwerken of extra kabels zijn niet nodig. Zodra de Smappee monitor is geïnstalleerd, synchroniseert hij meteen alle gegevens met de app zodat je direct aan de slag kunt. De energiemonitor is te koop via de e-shop www.smappee.com vanaf 199 EUR (BTW inclusief). Energiejagers krijgen 10% korting als ze bestellen voor 31 december. Voer op de bestelpagina van Smappee kortingscode NRJ8 in.